21. marraskuuta 2024


Glassprisoner


Muuta


Vieraskirja


Nimi:

Viesti:



Firefox 2

Sivuilla vieraita 14.2.2007 lähtien 2448



Ruoanvalmistusta idiooteille.



Peruna


Perunoiden keittäminen


    1. Laita vettä kattilaan.
    2. Pistä kattila levylle ja laita levy 6:lle
    3. Laita veteen teelusikallinen suolaa.
    4. Pistä kansi päälle.
    5. Valitse samankokoisia perunoita tarvittava määrä. Jos saman kokosia ei oo tarpeeks, voit puoliskoida
    isommat.
    6. Pese perunat, voit kuoriakin jos haluat.
    7. Kun veden pinta kuplii, laita perunat kattilaan.
    8. Kaada liika vesi pois, vettä saa olla vaan niin paljon että perunat just ja just peittyy.
    9. Pistä kansi kiinni.
    10. Väännä hella 3:lle.
    11. Odota 30 min.
    12. Ota kattila pois hellalta.
    13. Sammuta keittolevy.
    14. Nosta perunat pois vedestä tai kaada vesi pois kattilasta.
    15. Jos et syö heti, anna perunoiden olla kattilassa kansi päällä, mutta ÄLÄ pistä kattilaa enää hellalle!





Lohkoperunat


    1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
    2. Pese perunat. ÄLÄ kuori!
    3. Leikkaa perunoista veneen muotoisia lohkoja.
    4. Voitele perunat ruokaöljyllä.
    5. Laita perunat uunivuokaan, tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
    6. Ripottele mausteita ja suolaa päälle.
    7. Kääntele perunoita että mausteet levittyy.
    8. Tarkista että uuni on lämmennyt 200 asteeseen.
    9. Kun uuni on lämmenny 200 asteeseen pistä uunivuoka tai –pelti uuniin.
    10. Odottele 45 min.
    11. Ota perunat pois uunista.
    12. Sammuta uuni.
    13. Tarjoile.





Erilaisia mausteyhdistelmiä lohkoperunoille:
• Paprika, valkopippuri, cayennepippuri, chili
• Kumina
• Rosmariini




Perunamuusi kahdelle.



    1. Keitä puoli kiloa perunoita (katso ohje edellä)
    2. Muussaa perunat kattilassa, voit käyttää sähkövatkainta.
    3. Lämmitä lasillinen maitoa mikrossa tai kattilassa.
    4. Kaada maito perunoiden joukkoon.
    5. Lisää perunoihin 2 teelusikallista suolaa.
    6. Laita perunoiden joukkoon ruokalusikallinen voita.
    7. Vatkaa niin että voi sulaa ja maito ja voi sekottuu hyvin muusiin.
    8. Tarjoile.



Riisi


Riisin keittäminen kahdelle


Lukee yleensä paketin kyljessä, mutta tässä nyt ohje kuitenkin.


    1. Laita hella 6:lle.
    2. Laita kattilaan 3 lasillista vettä.
    3. Laita veteen 1 teelusikallinen suolaa.
    4. Pistä kansi kattilan päälle.
    5. Laita kattila levylle.
    6. Kun veden pinta kuplii eli vesi kiehuu, pistä veteen myös lasillinen riisiä.
    7. Pistä levy 2:lle.
    8. Sekoita riisejä lusikalla.
    9. Pistä kansi kiinni.
    Nyt tarkkana!!!
    10. Tarkista välillä onko kattilassa vettä.
    11. Kun vettä ei enää näy, riisit on kypsiä. Edellyttäen että olet seurannut ohjeita tarkasti, käyttäny samaa lasia veden ja riisien mittaamiseen ja pitäny kannen kiinni koko ajan. Vesi on siis imeytynyt riiseihin.
    12. Ota siivilä.
    13. Kaada riisit siivilään.
    14. Huuhtele riisit kylmällä vedellä, nopeasti ettei ne jäähdy.
    15. Laita riisit takaisin kattilaan.
    16. Pistä kansi päälle. ÄLÄ pistä kattilaa enää levylle.
    17. Tarjoile.



Pasta


Makaronin keittäminen kahdelle taas…


    1. Pistä hella 6:lle.
    2. Ota iso kattila, pasta keitetään aina paljossa vedessä.
    3. Laita kattilaan 20 lasillista vettä.
    4. Laita veteen 2 teelusikallista suolaa.
    5. Kun vesi kiehuu, eli veden pinta kuplii, lisää veteen 2 lasillista makaroneja.
    6. Pistä hella pienemmälle, 3:lle.
    7. Katso makaroni pussin kyljestä kypsennysaika.
    8. Sekoittele makaroneja kattilassa.
    9. Pane kansi kiinni.
    10. Sekoittele taas välillä.
    11. Kun makaronit on ollu vedessä sen aikaa mitä pussin kyljessä käsketään, ota kattila pois levyltä. ÄLÄ keitä liian kauan ettei tule koulumakaronia!!
    12. Kaada makaronit siivilään.
    13. Huuhtele makaroneja kylmässä vedessä. Nopeasti vaan ettei ne jäähdy liikaa.
    14. Kaada makaronit takaisin kattilaan.
    15. Pistä kansi kiinni. ÄLÄ pistä kattilaa takaisin hellalle!
    16. Tarjoile.





Spagetin keittäminen kahdelle


Samalla tavalla keitetään kuin makaronit, paitsi että;


    1. Kahden lasillisen sijasta käytät käteen mahtuvan määrän spagettia. Siis niin että ne päät törröttää ulospäin.
    2. Spagetti ei välttämättä mahdu kokonaan kerralle veteen, siksi sitä pitää alussa käydä pukkaamassa veteen. Kyllä ne lopulta pehmenee ja mahtuu veteen kokonaan.
    3. Älä pistä levyä pienemmälle ennen kuin kaikki spagetit on veden alla.
    4. Älä aloita ajanottoa ennen kuin kaikki spagetit ovat veden alla.
    5. Muista sekoitella ettei tule Maarit-spagettia!!



Liha


Lihan paistaminen


Jauheliha


    1. Pistä levy 6:lle
    2. Pistä paistinpannu levylle kuumenemaan.
    3. Pistä pannuun rasvaa, voita tai ruokaöljyä.
    4. Kun rasva on kuumaa, pistä jauheliha pannulle. Voit testata rasvan kuumuutta heittämällä tilkan vettä rasvaan, jos rasva ritisee, rätisee tai poksahtelee, se on tarpeeksi kuumaa.
    5. Pilko jauhelihaa pienemmiksi palasiksi puisella paistinlastalla.
    6. Pistä jauhelihan sekaan teelusikallinen suolaa ja mausteet. (katso alla)
    7. Pienennä lämpötilaa, eli laita levy 3:lle.
    8. Sekoita hyvin.
    9. Jauheliha on valmista kun mitään punasta ei enää näy.
    10. Ota pannu pois levyltä.
    11. Sammuta hella.
    12. Tarjoile. Tai jatkojalosta kastikkeeksi. Kastikkeen ohjeet myöhemmin.



Maustaminen:
• Paprika, mustapippuri, chili, ( + juustokumina, cayennepippuri ja sipulijauhe jos teet tex-mex-ruokaa)
• Paprika, oregano, basillika. (välimerellisempi vaihtoehto)




Lihasuikaleet


    1. Ota liha huoneen lämpöön noin 1 tunti ennen paistamista.
    2. Pistä levy 6:lle
    3. Pistä paistinpannu levylle kuumenemaan.
    4. Pistä pannuun rasvaa, voita tai ruokaöljyä.
    5. Kun rasva on kuumaa lisää lihasuikaleet.
    6. Sekoittele puuhaarukalla 2 minuuttia.
    7. Lisää teelusikallinen suolaa ja mausteita.
    8. Varmista lihan kypsyys ottamalla pala lihaa leikkuulaudalle, halkaise se veitsellä, jos liha on sisältä punaista tai vaaleanpunaista jatka paistamista.
    9. Kun liha on kypsää, se on siis läpi asti harmaata (sian- ja porsaanliha), valkoista (broileri tai kananpoika) tai tumman harmaata (naudanliha), ota pois pannulta.
    10. Sammuta hella.
    11. Tarjoile.



Maustaminen:
• Valkopippuri. (porsaan- ja sianliha)
• Paprika, mustapippuri, chili. (naudanliha)
• Curry, korianteri. (broileri)




Kastikkeet


Lihakastike


    1. Kun liha tai jauheliha on pannulla ja se on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja lihan joukkoon.
    2. Sekoita jauhot tasaisesti lihan joukkoon.
    3. Laita levy 6:lle.
    4. Sekoita lihaa.
    5. Odota että pannu kuumenee.
    6. Lisää pannuun puoli lasillista vettä.
    7. Sekoita nopeasti.
    8. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan. Sekoita välillä ja anna saostua. Lisää taas ruokalusikallinen vettä jos on tarvis. Jatka näin kunnes kastike on tarpeeksi laihaa.
    9. Maista ja mausta tarpeen mukaan.
    10. Tarjoile.





Spagettikastike


    1. Paista jauheliha edellä olevalla ohjeella.
    2. Käännä levy kutoselle.
    3. Lisää pannuun ruokalusikallinen vehnäjauhoja.
    4. Sekoita lujaa, niin että jauhoja on tasasesti joka puolella.
    5. Kaada jauhelinhan päälle tölkki tomaattimurskaa.
    6. Sekoita tasaiseksi.
    7. Kun mössö kuplii lisää kupillinen vettä.
    8. Odota taas että kuplii.
    9. Tarkista paksuus.
    10. Jos kastike on liina paksua lisää vähän vettä.
    11. Jos kastike on liian löysää, anna sen kuplia hetken. Muista sekoittaa samalla ettei pala pohjaan.
    12. Lisää mausteita kun kastike on sopivan paksua. Suolaa, oreganoa ja valkosipulia.
    13. Sekoita.
    14. Tarjoile.
    15. Muista sammuttaa keittolevy!



VINKKI! Kun spagettikastike on spagetin päällä lautasella, voit ripotella päälle juustoraastetta.




Kermainen kastike


    1. Ruskista liha, broileri tai kala edellä mainitulla tavalla.
    2. Kaada päälle purkki kermaa.
    3. Sekoita hyvin.
    4. Kun kerma kuplii lisää suolaa ja mausteita.




Kommennteja, kysymyksiä ja reseptitoiveita









td