27.12.1999 |
Svenska Österbottens Biodlare r.f. |
Recept CHOKLADPARFAIT MED APELSINSÅS (4-6 personer) 150 g mörk blockchoklad 4 dl vispgrädde 4 äggulor 2 msk socker 1 msk honung, gärna apelsinbloms- 4 dl färskpressad apelsinsaft eller apelsinjuice 2 msk honung I msk arrowrotmjöl eventuellt 1 msk apelsinlikör Till garnering: 1 apelsin skuren i skinnfria klyftor Beredning: Smält 100 g blockchoklad i vattenbad. Hacka resten av chokladen. Vispa grädden i en bunke och vispa äggulor och socker poröst i en annan bunke. Blanda ner den smälta chokladen och honungen i äggulesmeten, vänd ner grädden och den hackade chokladen. Ställ in i frysen - helst över natt. Koka upp apelsinsaften och honungen till såsen. Rör ner arrowrotmjölet utrört i lite vatten och låt allt bara precis koka upp. Låt såsen kallna och smaksätt eventuellt med likör. Garnera chokladparfaiten med skinnfria apelsinklyftor före serveringen. Källa: urklipp Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f. |