27.12.1999 |
Svenska Österbottens Biodlare r.f. |
Recept BRÄSERAT ANKBRÖST I HONUNGS OCH APELSINSÅS (4 personer) 2 ankbröst Marinad: ½ dl olivolja 2 msk vitvinsvinäger ½ tsk timjan 3 msk honung 2 lagerblad 1 morot 1 tsk salt Sås: 2 msk honung 1 dl köttbuljong 1 2 vitlöksklyftor 1 msk timjan ½ dl koncentrerad apelsinjuice 1½ msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 2 dl mellangrädde 1-2 krm svartpeppar Beredning: Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Skala och skiva moroten och lägg i skivorna tillsammans med ankbrösten. Låt marinera minst 3 timmar, helst över natt. Lägg ankbröst och marinad i en ugnsfast form och bräsera i 225° ca 20 minuter. Pröva med provsticka, köttsaften ska vara klar och inte röd. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull förutom vinet, grädden och svartpeppar. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt vin, grädde och smaka av med svartpeppar. Servera tillsammans med potatis eller ris och lättkokta grönsaker. Källa: urklipp Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f. |