27.12.1999 |
Svenska Österbottens Biodlare r.f. |
Recept HONUNGSGLASERADE ROTFRUKTER ( 4 personer) 1 mindre kålrot 1 palsternacka 3 fasta potatisar 2 dl vatten 1 tsk salt 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 3 msk honung 2 msk pressad citron eventuellt 2 krm sambal oelek Beredning: Skala rotfrukterna och skär dem i cm-stora kuber. Koka dem sedan aningen mjuka i lättsaltat vatten, bäst att koka var sort för sig så att de blir precis lagom mjuka. Tag upp med hålslev och låt rinna av. Skala och hacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör. Tillsätt rotfrukterna. Rör samman honung, citronsaft och eventuellt sambal oelek. Blanda försiktigt och värm på svag värme. Källa: urklipp Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f. |