27.12.1999 |
Svenska Österbottens Biodlare r.f. |
Recept MANDEL OCH HONUNGSPAJ (6-8 personer) Deg: 2 ¼ dl vetemjöl ¾ dl socker ¾ tsk bakpulver 60 g smör 1 litet ägg ½ msk vatten Fyllning: 1 dl socker 75 gr smör ½ dl honung 2 msk vispgrädde 150 gr mandelspån Beredning: Blanda samman mjöl, socker och bakpulver till degen, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och skiva ner smöret. Hacka snabbt samman till en deg. Förvara kallt i minst 30 minuter. Kavla/tryck ut degen i en pajform och förgrädda mitt i ugnen, 200° i ca 10 minuter. Blanda samman socker, smör, honung och vispgrädde till fyllningen i en kastrull. Låt koka samman något på svag värme. Rör ner mandelspånen och bred smeten över pajbottnen. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Låt svalna. Källa: urklipp Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f. |