27.12.1999 |
Svenska Österbottens Biodlare r.f. |
Recept PUHS HONUNGSKAKA 350 g honung 2 dl farinsocker 80 gr smör 2 ägg Rivet skal av en citron 1 tsk kanel 1 tsk ingefära 1 dl russin 1/2 tsk hjorthornssalt 5 1/2 dl vetemjöl 1 dl skalad mandel Smält 350 g honung i vattenbad och låt den svalna till samma temperatur som i bikupan. Rör honung, socker och smör pösigt. Rör ner ägg, kryddor, citronskal, russin, hjorthornssalt och vetemjöl. Smörj en form och pudra den med skorpmjöl. Bred ut smeten i formen och lägg på mandel. Grädda ca 50 min i 175° ugnsvärme. Prova med sticka som ska komma ur kakan torr. Källa SBR-s årskalender 1992 Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f. |